0
0
0

Вибирай якісний пуер

Вибирай якісний пуер

Пройшли часи, коли пуер був відомий тільки китайцям. Сьогодні Європа переживає справжній Пуерний бум. Якщо ви ще не пробували цей дивовижний напій, прийшов час!

Популярність породжує попит, чим користуються недобросовісні продавці. Вони готові нажитися на незнанні і іноді пропонують відверто поганий чай під виглядом добротного. Щоб не стати жертвою шахраїв, дізнайтеся поради від експертів.

Пресовка чаю пуер

Сьогодні можна купити чай, наприклад в taetea.com.ua < ! - / noindex -> пуер в млинцях, цеглі, невеликих гніздах (точах). Рідше він зустрічається в розсипному вигляді. Це абсолютно не впливає на смак, тому вибирайте форму, яка вам подобається.

Зверніть увагу на вагу. Млинці, як правило, по 357 грам. З огляду на, що одну порцію пуеру можна і потрібно заварювати 8-10 разів (в залежності від якості), цього вистачить надовго. Невеликі 100-грамові млинці зручні для дегустації. Крихітні точи, які поміщаються в долоні, можна взяти з собою в офіс або подорож.

Вид пуеру

При виборі зверніть увагу на поверхню купажу. При цьому не забувайте, що чай пуер буває двох видів:

  • Шен (сирий, зелений). Листя смарагдового кольору, чим більше світлих нирок, тим краще.
  • Шу (готовий, чорний). Темний на вигляд, янтарно-шоколадний.

    Незалежно від різновиду, пуер не повинен бути мокрим і запревшім. У якісного купажу рівномірна поверхня, з мінімальною кількістю живців, пилу і крихти. Ніякої цвілі і явних пошкоджень.

    Запах пуеру

    Понюхайте млинець. Якщо це Шен, він не повинен пахнути старим підвалом або несвіжими шкарпетками. Хоча від продавців можна почути, що це норма. Експерти taetea.com.ua відзначають, що вірити таким твердженням не можна. Чай з поганим запахом або неправильно зберігали, або зробили з порушенням технології.

    Якісний Шен пахне квітами і травами. У Шу пуеру аромат деревної кори, лісового горіха, легкого димку, кавового зерна.

    Шу або Шен

    Незважаючи на те, що обидва різновиди пуеру роблять з однієї сировини, використовують різні технології. В результаті чай відрізняється за кольором, ароматом, смаком і впливу.

    Шен світлий і прозорий. Шу щільний, темний, маслянистий. Зелений пуер розслабляє, знімає головний біль, допомагає відпочити і відновити сили. Шу зазвичай тонізує, бадьорить, покращує концентрацію і працездатність. Тому його можна пити в якості альтернативи кави.

    Якщо не можете визначитися, використовуйте таке правило: любителям чорного чаю краще спробувати Шу, фанатам зеленого коштувати почати з Шена. Але краще оціните обидва види, буде з чим порівнювати.

Коментарі